5 нетрадиционни начина за оцеляване през януари

През най-депресиращия месец в годината, според редица проучвания, ние решихме да ти представим 5 начина за оцеляване през януари.

На помощ призовахме не друг, а нашия верен другар – Мишката. На 25 януари настъпва Годината на металния плъх, чествана в Азиатския свят. Според китайската астрология, металният плъх обича комфорта и уюта, тоест казано по „нашенски“ си е домошар. Затова в месеца, в който си седим в вкъщи, защото ни е студено или пък защото джобовете ни са прекалено изтънели от коледния шопинг, ти представяме 5 (не)традиционни начина за лечение.

  1. Чети повече книги. Редица проучвания доказват, че четенето на книги е един от най-ефективните немедикаментозни начини за лечение дори на тежки форми на депресия. Осланяйки се на култа към гризача, можем да ти препоръчаме  „Изумителният Морис и неговите образовани гризачи“ на Тери Пратчет.
  2. Гледай анимация. Спомняш ли си любимите анимации от детството? От кога не си ги гледал? Предлагаме ти да си облечеш и любимата пижама, да вземеш огромна купа пуканки и да сложиш дистанционното възможно най-близо до себе си. Опресни си паметта с анимациите за сиво-белия леко глуповат котарак Том и хитрия мишок Джери, а защо не и с Приключенията на Мики Маус.
  3. Готви за любимите си хора. Честно да ти кажем, на нас готвенето много ни помага. Не сме запознати с изследванията по темата, но смятаме, че готвенето е едно чудесно действие, с което можеш да забравиш за околния свят. Първо – винаги можеш да кажеш, че имаш нужда от някаква съставка и да се измъкнеш сам до магазина за 1-2 часа. Второ – докато готвиш, не можеш да мислиш за друго, което е перфектното извинение, за да си изключиш телефона. Трето – резултатът не е за подценяване, особено ако е десерт, обилно полят с шоколад. (Ако имаш нужда от вдъхновение, може да го откриеш тук.)
  4. Научи нов език. Всяка година си даваме обещания, които не спазваме, а после се обвиняваме. Нека тази година е различна. Вземи живота си в ръце и научи езика, за който винаги си мечтал, но никога не си намирал време. И нека Металният плъх бъде с теб!
  5. Посрещнете Годината на металния плъх с украса. След края на българските коледно-новогодишни празници, домът става отново празен и скучен. Не допускай това. Винаги можеш да декорираш за Китайската нова година – фигурките на мишки вече са завладели родните сергии.  В някои азиатски държави пък украсяват дома си с огромни фенери.

И нека Годината на Металния плъх ти донесе творческа и позитивна енергия!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.