Време за баня и почивка

Само да дам още няколко идеи, ако един ден ви се усмихне късметът и успеете да посетите невероятната страна Япония:

Японските бани– на всяка цена проверете, къде можете да посетите такава баня. Японците са издигнали къпането в истински култ и преживяването действително си заслужава:-). Обществените бани се наричат Sento и обикновено имат отделни помещения за мъжете и за жените. Цената е около 430 йени, а работното време (особено на тези в Токио) често пъти е от късния следобяд до полунощ.

Японските “страноприемници” RYOKAN – ако решите да отседнете поне за една нощ в класическия Ryokan, то почти сигурно ще се почувствате като в някой Японски филм от епохата на самураите.  Това са неща, които в Европа просто няма как да ви се случат. Ryokan задоволяват основните нужди на един турист – тънка постелка тип матрак върху пода (т.нар. futon), където се спи и която през деня просто се прибира в един шкаф, за да не пречи; изтънчена украса висяща по стените (т. нар. tokonama), която се сменя според сезоните и създава специфично усещане за уют; и разбира се традиционните японски блюда, сервирани за закуска и вечеря (те обикновено са включени в цената на нощувката в Ryokan); Много често Ryokan предлагат и помещения, където има Японски бани, някои дори са построени около минерални извори и можете цял ден да прекарате потопени в естествено каменисто басейнче насред чудна градина в Японски стил…

В зависимост от удобствата и разположението на тези традиционни страноприемници, цената варира от 5 000 йени на човек (нощувка + закуска и вечеря) до 30-50 000 йени за супер луксозните Ryokan.
Ако твърдо сте решили да отседнете поне за вечер на такова място, то имайте предвид, че е е добре да направите резервацията си поне един месец предварително (особено ако пътуването съвпада с активния туристически сезон, т.е. по време на Японската нова година и от май до средата на август)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.