В Осака отварят лунапарк “Вълшебният свят на Хари Потър”

Едва ли има някой, който да не е чувал за Хари Потър! Е, мога да ви кажа, че японците го харесват не по-малко и даже може да се каже, че са късметлии, защото на 15 юли в Осака ще бъде тържествено открит атракционният парк Wizarding World of Harry Potter. Решението на „Юнивърсъл Студио Джапан“ е било продиктувано от факта, че книгата на английската писателка Джоан Роулинг спечели сърцата и на японците, като годишно в страната се продават над 100 000 книги за младия вълшебник.normal_USH_Wizarding_World_of_Harry_Potter1

За строителството на японския Хогуърдс са похарчени 444 милиона долара, а мениджърите на проекта са уверени, че той ще възстанови разходите си много бързо, тъй като японците буквално са полудели по Хари Потър.

Паркът е построен за 2 години. Атмосферата в него е толкова реална, че хората със сигурност ще се почувстват сякаш са се пренесли във вълшебния свят, сътворен от перото на Джоан Роулинг. Има огромно количество аткракциони, пряко свързани с книгите и филмите. Изграден е аналог на училището по вълшебства Хогуортс, а в специално кафе посетителите ще могат да опитат любимата напитка на Хари Потър – „butterbeer”.

Ето още една причина да планирате екскузия до Япония :)!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.