За сватбата на една българка (фен на японската Манга) и един китаец (фен на Nike) в Париж (Част 1)

Тя се казва Весела, а той Фредерик. Заедно са вече … абе много време. И решиха те да се оженят. В Париж.

Събитието е необикновено и искам да разкажа за него първо защото те двамата са страшно симпатични и необикновени и второ защото … ме е яд, че по лични причини не успях да отида в Париж на купона. Весето ми беше съученичка от Френската гимназия. Когато завършихме училище тя замина за Франция и оттогава си е там. По някакво стечение на обстоятелствата среща Фредерик – той пък е с китайски произход, но е роден във Франция. Тя е фен на японската манга, тренира … сабя (или както там се нарича този японски спорт) и любимата й марка дрехи е BAPE (пак японска разбира се). Фред пък колекционира обувки, най-вече си пада по Nike-овете от 70-те години.

Та тези двамата решиха да направят един купон в началото на септември за приятелите. Купонът е в един клуб в предградията на Париж. Официалната церемония по всички правила на традиционната китайска сватба – една седмица след запоя с приятелите 🙂 Ние разбира се правихме плановете за първото мероприятие, но когато си с малко дете плановете винаги могат да се объркат в последния момент…

Все пак реших, че тези толкова интересни двама младоженци, заслужават интересен подарък. И тъй като съм фен на всичко, което е “handmade”, помолих Кети от Dvergen Artz да изработи две кукли, които най-добре да описват Весето и Фред. Казах й, че време няма, тя пък го прие при сърце, за което съм й много благодарна. Пратих й най-интересните снимки, които можах да намеря и много държах обувчиците на куклите да са акцентът. Кети сътвори едни от най-характерните кецове на Весето и Фред. Аз направих рамките на очилцата за Весето, а Рали от Двете Елши уши маймунката-лого на BAPE (много добре се получи този маймуняк трябва да призная:-).

Опаковах ги тези двамата (плюс маймунката) и ги пратих с останалите колети, които майката на Весето беше приготвила за изпращане по повод на сватбата. Дано оцелеят докато стигнат по предназначение!

Сега чакам снимки от купона и първи реакции на сватбарите. Щом ги получа – ще има и Част 2. Да живее мангата, шарените Nike-ове и … маймунките 🙂

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.