Знаете ли че …

  • Столицата на Япония, Токио, заедно с прилежащите към него префектури Канагава, Сайтама и Чиба, образуват т. нар Голямо Токио, на чиято територия живеят близо 35 млн. души (или около 26% от цялото население на Япония). Това е най-населеният град в света.
  • Почти всяка седмица Токио се разтриса от земетресения с магнитут 1-2 бала по Рихтер
  • До 2006г вкл. Сп. The Economist оценява Токио като най-скъпия град в света за …14 поредни години! Един квадратен метър земя може спокойно да струва 90 000 $ и този факт да не буди никакво учудване сред местните.
  • Електрическот напрежение в Япония е 100 волта – различно от почти навсякъде другаде по света. Но в 6-7 етажните супер модерни магазини за техника (тип Мол) можете да си купите адаптери, които да ви „спасят”.
  • Често пъти влаковете и метрото са толкова претъпкани в многомилионно Токио, че за да се качите в тях специално наети от кметството „тъпкачи” ще ви помогнат именно по начина, по който длъжностната им характеристика подсказва. Така че не се учудвайте, ако някой „нежно” ви бутне да се качите или по-точно да се „натъпкате” във влака.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.