Какво е Куорн?

Куорн (Quorn) e марка висококачествени, натурални, безмесни замразени храни. Марката се продава във Великобритания от 1985 г. и в момента е №1 марка за безмесни храни в света. Куорн осигурява страхотен вкус, отлично качество и широка гама продукти, които отговарят на нуждите на динамичния начин на живот. Можете да сте сигурни, че продуктите са без месо и без соя.

Брандът предлага широка гама алтернативни на месото продукти, които използват собствена технология с микопротеин, който осигурява по уникален начин вкуса и консистенцията на месото за все по-нарастващия брой хора, които са избрали да намалят, заместят или премахнат от менюто си месото, но които все пак искат да имат нормално, здравословно меню. Продуктите на Куорн често са значително по-бедни на наситени мазнини и калории от много месни еквиваленти, и са добър източник на протеини и фибри, което прави Куорн перфектна храна за всеки, който е решил да се храни здравословно.

Основната съставка на Куорн, микропротеинът, е лесна за намиране, висококачествена, здравословна форма на протеин. Куорн се произвежда като се използва ферментационен процес много сходен до варенето на пиво, само че в този случай се събира твърдата част, а не течността. Тази забележителна съставка след това се използва като основа на повече от 100 различни хранителни продукта, от кайма през филета, до полуготови храни и снаксове. За разлика от други безмесни източници на протеин, като соята и нейните производни, Куорн има способността да възпроизвежда вкуса и консистенцията на месото забележително добре.

Смята се, че съществуват повече от 600,000 вида плесени в света, някои от които са сред най-търсените храни, като например гъбите и трюфелите. Основната съставка на всички продукти под марката Куорн е микропротеин (“мико” е гръцкото наименование на “плесен”). Микопротеинът идва от Fusarium venenatum, които първоначално са открити да растат по полетата в Бъкингамшир, Англия. В края на 60-те години на XX век започнало и първоначалното развитие на продукта и потенциалът на микропротеина като ефективен и хранителен протеин скоро бил признат.

Опитайте продуктите на Куорн – ще ви изненадат приятно.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.