Как да използваме сакето в кухнята – интересни идеи

Сакето отдавна не е екзотична и труднодостъпна напитка – тя може да бъде открита сравнително лесно и вкусът й се харесва на мнозина.

Готвенето с различни видове алкохол не е новост – у нас широко употребяваме в кулинарията бира и вино например.

Но замисляли ли сте се да сготвите нещо вкусно със саке? Опитайте и ще останете много приятно изненадани – сакето ще придаде приятен аромат на ястието, ще направи месото крехко и ще добави екзотичен привкус дори към традиционни продукти.

Една от хитрите идеи за използване на саке в кухнята е да замените бялото вино, с което обикновено приготвяте скариди, със саке. В комбинация с чесън и подправки скаридите ще станат страхотни!

Сакето е чудесна основа и за всякакви сосове към риба. Въобще морската храна и сакето са първи приятели – опитайте и няма да съжалявате.

Перфектната марината за месо също можете да постигнете с добавяне на саке. Оставете месото в него максималко дълго, добавете подходящи подправки и се насладете на крехко месо и интересен вкус.

С добавяне на малко саке към дресинга за салата може да постигнете екзотичен и различен азиатски привкус и да разнообразите традиционните салати.

Няма да сбъркате, ако прибавите към ястията с паста 2-3 ч.л. саке – знаете, че в червените сосове за паста традиционно се добавя червено вино. Опитайте да приготвите любимите спагети Карбонара например със саке.

Не се страхувайте да експериментирате и ще се наслаждавате на разнообразно и вълнуващо меню всеки ден!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.