Как можем да се насладим на цъфналите вишневи дръвчета в Японските Алпи?

През сезона на цъфтеж на японските вишневи дръвчета всеки един жител или посетител на Япония иска да се наслади на този приказен сезон, дори и тези които по цял ден стоят в офиса, зад бюрото , се стараят да излезнат поне за час и да им се полюбуват по-време на обедната почивка. През уикенда повечето семейства или двойки си отганизират излети в парка за да се насладят на цъвналите дръвчета.

Освен в Токио, има и много други места където, можете да се насладите на вишневите дръвчета.

Омачи – скритият рай на цъфналите дръвчета.

Едно от тези места се намира в региона Нагамо, който е познат със спиращата дъха гледка към Японските Алпи и топлата си пролет. Региона на Нагамо е една от най- впечатляващите японски територии, не само през пролетта, но и през зимата. През зимата региона е най-популярната дестинация за любителите на зимни спортове.

Повечето от тях остават в Нагамо, до към края на април,за да станат част от традицията ханами.

Какво е традицията ханами ?

Традицията ханами, започва през периода Хейан (794-1185г.) по време на династия Танг. Тази традиция включва наслаждаване на вишневите дръвчета по-време на техния цъфтеж. Това в момента да се насладиш на чудото на природата. Нещо повече, любуването на сакурата (япоското наименование на вишневото дръвче) е един от официалните празници и традиции на страната.

Има много места, на който можете да отидете, за да съпреживеете ханами. Като например : замъка Такато, замъка Мацумато, замъка Уеда и други. Ако искате да усетите истинската магия на ханами, трябва да отидете в Омачи. Градче сгушено в полите на Северните Японски Алпи. Намирането на място за настаняване не е проблем тъй като повечето местни жители предлагат стаи за отсядане чрез AirBnB.

В сравнение с навалиците в Токио, там можете да напълно да се отдадете на ханами.

Ако сте пропуснали цъфтежа в Омачи, трябва да се насочите по на север, например в парка Ойде, Хакуба или Нозава. Друг регион, който цъфтежа започва по-късно, е Нокайдо. Там цъфтежа започва от края на април до първата седмица на май. Ако не ви притеснява да откривате нови места, може да посетите някое от не толкова популярните планински градчета.

Как да стигнем до там ?

Пътят от Токио до Нагамо с кола отнема около 1 час и 4О минути по пътя Шипкосен. За тези от вас, които са с ограничен бюджет, има и автобус. С автобуса пътя отнема от 2 до 4 часа, в зависимост до коя част искате да стигнете.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.