Красотата на занаятите от Тохоку

Посолството на Япония организира изложба на традиционни занаятчийски произведения от Североизточна Япония – Красотата на занаятите от Тохоку

Тохоку на японски език означава „севереизток“ и регионът заема североизточната част на остров Хоншу, най-големият японски остров. Територията на региона е позната и като Мичиноку.

Тук се намира последната крепост на местния народ Айну на о. Хоншу, която е била сцена на много битки. Тохоку поддържа репутация на консервативен регион със смайващи пейзажи и суров климат.

Yajiro-kokeshi

 

Теренът на Тохоку подобно на по-голямата част от Япония е планински. Тук е планинската верига Оу простираща се от север на юг. Първите исторически селища са се появили между 7 и 9 век.

Тохоку е наричан житницата на Япония, защото снабдява пазарите на Сендай и Токио-Йокохама с ориз и други селскостопански стоки. Тохоку произвежда 20% от ориза в Япония. Климатът обаче е по-суров от други части на острова и позволява само една реколта от оризищата годишно.

Вътрешното разположение на много от низините на региона е позволило концентриране на населението в тези части. Ниските точки в централната планинска верига правят комуникациите между селищата в низините от двете страни на планинската верига възможни.

Туризмът е един от основните източници на приходи за Тохоку.

Официално откриване: 15 юни (четвъртък) 2017 г., 18:00 ч. Галерия на Съюза на българските художници
ул. Шипка № 6, ет. 4

 

Изложбата ще продължи до 6 юли вкл.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.