Пампорово – чиста природа и здравословна храна

В страничката ми във Facebook споменах, че ще споделя с вас защо  публикувах снимка на Пампорово. Е, сега ще разкажа защо 🙂

Този уикенд имах възможност да присъствам на откриването на единлечебен център, за който може би сте чували преди. Става дума за Vita Rama, които преди бяха известни под името Vita Mores. Като цяло новото име, както сподели и екипът, е символ на щастливия живот. А тяхната основна цел и това, което искаха да покажат на хората, е как чрез здравословния начин на живот можем да сме щастливи във всеки един момент. Поканата за събитието дойде от Ленко Славов, който в момента е и основният човек, който се грижи за хората, искащи да се свържат с центъра.


Та, за откриването сега 🙂 В събота беше посрещната първата група от настаняващите се в центъра. Освен с персонално отношение, те получиха и малки подкови като подарък и символ на щастливия живот. Малко по-късно вечерта всички бяха поканени на тържественото откриване на Центъра, за което беше направена специална шведска маса със здравословни храни като плодови бонбони, руска салата, млечна салата, зеленчукови кюфтета и какви ли не други храни, които предизвикаха моето любопитство и трябваше да опитам от всяка една от тях.

Освен, че се насладих на интересните кулинарни предложения, успях и да подишам въздуха на Родопите. Приятелите ми от Центъра споделиха, че тази година са избрали Пампорово като място, където да предложат своите лечебни програми, тъй като въздухът там съдържа отрицателна йонизация, въздействаща благоприятно на здравето.

И все пак….не мога да кажа, че се отказах напълно от начина си на хранене и от вредните си навици да похапвам спагети, бургери и т.н., но това беше един приятен експеримент за мен и съм благодарна, че имах възможност да се докосна до едно различно представяне на това как човек трябва да се грижи за себе си и за своето здраве.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.