Поставят втори паметник на Хачико в Токио

Знам, че два дни след женския празник сигурно още сте на празнична вълна, а някои са увлечени и в кулинарна треска покрай конкурсa – Бъди победител в кухнята – спечели!, но днес попаднах на специална новина и нямaм търпение да я споделя с вас!

Сигурно много от вас са гледали филма “Хачико“, който разказва за трагичната съдба на едно хъски, чийто стопанин, професор Уено, умира. Кучето толкова много обича професора, че 7 години след неговата смърт продължава да го чака на жп гарата да се върне от работа. Хачико се превръща в символ на вярност, любов и преданност.

Невероятната любов на това куче е поводът в Токио да поставят негов втори паметник. Тъй като „хачи” означава осем, планира се монументът да бъде открит на 8 март 2015 г., когато ще се чества 80 години от смъртта на невероятната акита.

Новият паметник ще бъде поставен в двора на факултета по селско стопанство на Токийския университет, където е преподавал професор Уено. Скулптурата изобразява момента на срещата между Хачико и професора, когато кучето скача радостно върху него, а професорът го държи за предните лапи.

Първият паметник на Хачико е поставен на жп гарата Шибуя в центъра на Токио, където ден след ден идвало вярното куче.

Може би малко ви натъжих 🙁 но от друга страна тези тъжни истории ни напомнят кои са важните неща в нашия живот и ни карат повече да ценим приятелите и радостите мигове, прекарани с тях.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.