Превъплъщение… и то какво

Замисляли ли сте се колко време отнема на една жена да се превъплъти в най-нежното същество с подходящ грим и прическа? Предполагам се замислихте.
Е, за професионалния актьор от театър „Кабуки”, Оное Уменосуке, отнема още повече всеки път, когато трябва да се превъплъти в жена.

Оное Уменсуке започнал да се занимава с театър на 18 години, но за да стигне до професията си на актьор, той се явил три пъти на изпита, докато накрая на 16 години го взел. Според него всеки, който се занимава с това изкуство, трябва да притежава физически сили. Актьорът започна с поставянето на своя “тен”. Това е белият грим, който се поставя за превъплъщението в женските роли, който е белило за основа и руж, с който се покриват всички изпъкнали части на лицето. След това с тъмночервен цвят очерта очите, веждите и устните си. А със специална копринена лента, потопена в масло уви главата си, като едновременно с това издърпа очите си нагоре, за да могат да придобият характерна женствена форма.

А гледахте ли в неделя “Дневникът на една гейша”? Ако да, предполагам видяхте, как гейшата беше преобразена и се движеше и извършваше различни движения, които показваха нежност, финес и най-вече красота. Именно такъв грим използва и г-н Оное. А заедно със своя асистент след всички тънкости, които показа с грима, актьорът облече своето кимоно и уви пояса си “оби”. А в края на своето преобразяване постави перука, която /аз не повярвах/ е направена от истинска женска коса. Като подарък за всички присъстващи, японецът изпълни и танц, като използваше японски традиционен хартиен чадър и ветрило.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.