Представям ви вила Katsura в Киото

В разгара на лятото всички се нуждаем от една заслужена почивка. В това няма никакво съмнение.
Затова за началото на седмицата реших да ви представя едно райско кътче от Киото, което е отлична дестинация за мечтаната почивка – Katsura Imperial Villa. Или поне моя мечтана дестинация 🙂

Вила Katsura се нарежда на 40-то място от 59-те най-посещавани забележителности в Киото. Тя е един от най-добрите примери за духа на японската архитектура и дизайн на градината.

Вилата и градината в сегашната си форма са били завършени през 1645 г., като резиденция за семейство Katsura, членове на императорското семейство на Япония.

Вила Katsura може да се разглежда само чрез организирана екскурзия, но не и индивидуално. Обиколката продължава около час, като официален език е японския, но разбира се на разположение са и аудио гидове на други езици. По време на обиколката групата върви в кръгова пътека в градината около централното езеро. Сградата може да се разглежда само отвън като снимки са разрешени само на определени места.

Как да стигнете до там?

Katsura Rikyu се намира в западната част на Киото, на 15 минути пеша от гара Katsura на Hankyu Line Киото. Освен това можете да стигнете до вилата от Киото с градски автобус номер 33 от гара Киото за около около 20 минути. Слизате на автобусна спирка “Katsura Rikyu-mae”.  Пътуването с автобуса струва 230 йени (3,50 лв.)

А вие имате ли си любима вила? Дори и да не се намира на друг континент? 🙂

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.