Разходка из японските заведения

Днес ще ти предложим една незабравима и уникална разходка из японските питейни заведения. Япония е страна, която е доста интересна, но и странна за европейците. Начинът, по който японците се забавляват, както и местата, които посещават, също са известни със своята уникалност. Ето и някои от най-атрактивните, според нас.

Кафенета и барове, които предлагат компанията на животни. Neko Bar Akanasu е първото заведение с котки. След неговото създаване се появяват и други заведения, в които срещу заплащане можеш да се порадваш на котешка компания. Популярността на този тип заведения се поражда поради факта, че в Япония притежаването на домашни любимци не е разпространено. Именно за това Neko Bar Akanasu предлагат на посетители си този тип приятелство, докато им сервират напитки.

Освен с котки, в Япония можеш да изпиеш своето питие и в компанията на зайци  в Ms.Bunny. Кафенето предлага компанията на 6 различни породи зайци, които можеш да гушкаш. Owl Cafe & Bar Owl Village предлага на своите посетители да релаксират с помощта на специално обучени сови.  Hedgehog Cafe HARRY е първото кафене, което кани малки таралежи да забавляват клиентите.  Penguin Bar Ikebukuro пък очарова с разнообразие на храни и напитки, сервирани докато наблюдавате пингвини. Разбира се, когато посещаваш Япония, може да намериш и други заведения: с птици, змии … а при по-голям късмет, ако седнеш в Kayabukiya Tavern, поръчката ти ще бъде донесена от една от двете най-известни сервитьорки – маймуни от породата Макак.

Доста известен сред чужденците е Бар Алкатраз. Тokyo’s Alcatraz ER е странна смесица между затвор и болница. Наподобяващи психо диспансер, сепаретата са с решетки, а питиета с не по-странни имена се носят от медицински сестри – зомбита. На затворническа тематика е посветена и концепцията на The LockUp Tokyo, където ще бъдеш отведен до масата си като истински затворник.

Разбира се, няма как да пропуснем и света на науката. Барманите в Bar Incubator са облечени в бели престилки и сервират напитките в епруветки. Интериорът наподобява лаборaтория, а „опитите“ за коктейли са неустоими. Ако искаш да разпуснеш и да релаксираш от забързания ритъм на Токио, посети Planetarium bar, където може да се отпуснеш под звездното небе.

Ако, разбира се, странностите в заведенията за хранене, кафенетата и баровете не са ти достатъчни, може да отседнеш в хотел – капсула на времето, за да бъдеш обслужен от рецепционист – динозавър или пък да се довериш за престоя си изцяло на роботи.

Каквито и да са твоите странности и желания, в Страната на изгряващото слънце винаги ще намериш онова, което търсиш.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.