Светът и Япония

Токио се бори за домакинството на летните Олимпийски игри през 2016 г.(МОК ще обяви победителя на 2-ри октомври тази година). Проектът на Японската столица е уникален с това, че изключва всякакво замърсяване на околната среда!

Съединените щати няма да настигнат Япония в скоростта на интернет и в следващите 100 години, ако се запазят сегашните темпове на развитие в двете страни. Реалната скорост през настоящата година в САЩ е 2,3 мегабита в секунда. Повечето потребители в изследването направено от Speed Matters са били включени към интернет чрез DSL и кабелни модеми. В същото време средната скорост на достъпа в Япония достига 63 мегабита в секунда.
На второ място след Страната на изгряващото слънце се нарежда Южна Корея с 49 Mbps, следвана от Финландия с 21 Mbps, по данни на International Technology and Innovation Foundation.

Най- продаваният вестник в света е … Японски – Yomiuri Shimbun. Тиражът му е 10 млн. копия на ден! 98% от тези копия не се продават в специализираните бутки за вестници, а чрез … абонамент – хората си получават своя Yomiuri Shimbun вкъщи или в офиса. Всеки ден 29 печатници работят на пълни обороти за отпечатването на порцията Yomiuri Shimbun в тираж от 10 млн. екземпляра. Машините са бързи и позволяват печат на 20 копия на секунда. Благодарение на новата технология, инсталирана в сградата на Редакцията, вестникът се изпраща от екрана на компютъра директно към печатницата и само след 5 минути може да бъде натоварен на камион и да поеме своя път към абонатите.

Веднъж качен на камиона, вестникът попада в “ръцете” на 100 хиляди куриери, които го доставят до всеки дом в Япония. С изключение на празниците, независимо дали вали или не, независимо колко отдалечен е адресът, вестникът се доставя сутрин и вечер директно до дома или офиса.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.