Токио в 5 интересни факта

Токио е един от най-вълнуващите градове в света със своя специфичен стил, с типичната си атмосфера и с невероятно вкусната си храна. Той има статут както на град, така и на столица-префектура. В него живеят над 13.6 милиона души, а територията му се разпростира на 2 188 квадратни километра.

Интересните факти за града са много, но ето пет от най-популярните.

Най-високата кула в света

В столицата на Япония се намира най-високата кула в света – Tokyo Skytree (от англ. – „Небесното дърво на Токио). Височината ѝ е 634 метра и предоставя 360-градусов изглед. Името на кулата е избрано с публично гласуване, като Tokyo Skytree печели 30% от общия вот.

Вендинг автомати навсякъде

В Токио на всеки 12 метра са разположени вендинг автомати. От тях можете да си купите всичко – от хамбургери, бонбони и студени напитки до дрехи, например. Така че не си мислете, че САЩ са най-комерсиалната страна.

„Има място за още един…“

Токио се слави с изключително натоварения си обществен транспорт, както сме виждали неведнъж във видеа в YouTube. Станцията на метрото в Шинджуку е най-голямата и натоварена железопътна гара в света. Всеки ден през нея преминават средно 3.7 милиона пътници.

Вкусно!

Токио е домът на едни от най-скъпите и утвърдени ресторанти в света. В града има 14 ресторанта, които притежават по три звезди на Мишлен. Така Токио изпреварва дори Париж по рейтинг на ресторантите си.

Рай за пазаруване

Токио е една от най-подходящите дестинации за пазаруване в света. Туристите могат да се възползват от цени без такси и данъци в лицензирани магазини при покупки над 5000 йени. Необходимо е само да покажат документ за самоличност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.