Ханами в Южния парк

Клуб “Приятели на Япония в България” и 18то СОУ “Уилям Гладстон” Ви канят на празник на сакурата в Южния парк в София на 2ри април, 2017 г., неделя, от 11:00 ч. в Южния парк, алеята със сакури, поляната с гълъбите (следвайте японското знаме, което ще насочва от входовете на парка).

Южният парк е трайно свързан с японската култура. През последните 50 години по различно време там са засаждани сакури, като символ на японския дух, пренесен в България. През есента на 2014 г. ученици от 18то училище засадиха нови 25 сакури и поеха шефство над тях. През 2016 бяха добавени още 12. Тази година засаждаме още 30 фиданки.

17

Нека да отпразнуваме един от най-красивите символи на Япония – сакурата, в едно от най-красивите кътчета София – Южния парк заедно с демонстрации на бойни изкуства, Хайку и други изненади от японската култура 🙂 Вземете своите близки и приятели и заповядайте да празнуваме заедно!

Събитието се организира с подкрепата на посолството на Япония в България и  съдействието на  UMAMI – Japanese food and garden и Фондация “Маринела”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.