Дни на японската култура – какво ни очаква

Знаете ли, че от 5-ти октомври до средата на месец декември ще се проведат Дни на японската култура у нас? Няма да ви описвам каква радост е това за мен 🙂 Нямам търпение да посетя всички интересни планувани събития или поне тези, до които мога да стигна.

Като цяло пътешествието на японската култура в България ще се проведе в седем града, като ще се представят най-значимите образци на японската култура.

Стартът ще бъде даден тази седмица, на 5-ти октомври, в Националната галерия за чуждестранно изкуство, зала „РЬОРИХ”. В продължение на два дни професоналният актьор Оное Уменосуке ще демонстрира подготовката и гримирането на изпълнител на женски роли, наречен “оннагата”. “Оннагата” е една от най-важните и интересни роли, които се изпълняват в театър Кабуки. Тази роля се изпълняа само от мъже, но има известно изящество, което ще ни бъде представено. 

Втората интересна част е демонстрацията на Японското съвременно хартиено изкуство. Ако ви е любопитно и сте от София, може да наблюдавате откриването на изложбата на 15-ти октомври от 18:30 часа, и ще имате възможност да й се любувате до 15-ти ноември 🙂 Мястото е: АРТ ЦЕНТЪР „АЛТЕРА” (бул. “Драган Цанков” 36, в сградата на СТЦ Интерпред, метростанция Жолио Кюри). Ще имаме възможност и ние да се насладим на случващото се, като се включим в уъркшопите, които се организират на 16, 18, 19-ти октомври отново от 18:30 часа.

Аз съм готова да се включа, а вие? 🙂

За да не пропуснете следващите интересни събития, предстоящи след 19-ти октомври, аз ще ви държа в течение и ще се радвам да се включите с коментар и ваши впечатления от Дните на японската култура 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.