Японските цветя и значението им – втора част

Днес ще разкрия и втората порция информация за значението на най-популярните цветя в Япония, както и за тяхното възприемане в западните страни.
жълта роза (Kiiroibara, 黄色い薔薇)- в Япония тя има значение на ревност, докато на запад се приема като символ на приятелството, привързаността и предаността
червено лале (Akaichurippu, 赤いチューリップ) – в Япония приемат червеното лале като символ на славата, а в западните страни – като символ на вечната любов.
жълто лале (Kiiroichurippu, 黄色 チューリップ) – интересното тук е, че и в Япония, и на запад това цвете се приема като символ на любовта, но едностранната любов, т.е. несподелената и безнадеждната. Надявам се, че никой от вас не е получавал или купувал подобно цвете?
иглика (Sakuraso, 桜草) – на фона на приемането на игликата от японците като символ на безнадеждност, на запад тя е символ на вечната любов, затова, ако решите да подарявате такова цвете някога, първо си припомнете неговото значение :), за да не объркате хората около себе си. А най-интересно ще е, ако им разкажете какво е значението на цветето, с което да подскажете чувствата си
див зюмбюл (Buruberu, ブルーベル) – аз честно казано досега не съм виждала такъв, но се надявам все някога да видя. Като символ на благодарността, това цвете се подарява както в Япония, така и на запад.
нарцис (Suisen, 水仙)- японците го приемат като знак на уважение, а западняците като символ на несподелената любов

Виждате, че символите могат да са различни, както са различни и чувствата на всеки един от нас. Затова, ако ви се отдаде възможност да посетите Япония или някоя западна страна, припомнете си моите статии, за да се почувствате по-подготвени, когато поднасяте тези красиви творения на природата като подарък към някого.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.