5 впечатляващи сгради в Токио

Светът на японската архитектура е пъстър и разнообразен във всичките му аспекти. Подбрах за вас няколко от най-иновативните примери за такива сгради в Токио. Ето кои са те.

  • Ауди форум

С прякор “айсбергът” форумът Ауди се отличава с ъгловите си кристални форми. Намира се в Омотесандо и служи за шоурум на най-новите модели на автомобилната компания на приземния етаж и офис пространство на горните етажи.

  • Шофуку-джи

Сграда, оцеляла война, природни бедствия, пожар, Шофуку-джи е най-старата и непокътната сграда в Токио. След построяването му през 1407 до днес, храмът е претърпял минимални възстановки и остава сред най-ярките белези от периода на архитектурата на Камакура в цяла Япония.

  • Гарата на Токио

Гарата в Токио е видяла най-много влакове в цяла Япония. Открита е през 1914, но е разрушена от война и пожар години по-късно. Червената част на сградата Маруночи се смята за историческа забележителност и е била възстановена до предишния си блясък.

  • Микимото 2

Компанията, стояща зад красивите перли Микимото, се намира в сградата Микимото 2. Това е в Гинза и структурата се отличава с изрязаните прозорци, които са още по-впечатляващи през нощта.  Сградата подслонява магазина на Микимото, както и офиси и ресторант.

  • Токио плаза Омотесандо

Токио плаза е 7-етажен търговски комплекс, намиращ се в квартал Омотесандо. Уникалната му особеност са извитите, ъглови огледала, които покриват входа. Чувството е сякаш влизаш през портал на мистична реалност, отколкото в мол.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.