Готвачи от 17 страни участваха в Балканска кулинарна купа

balkanska-kulinarna-kupa1

Миналия уикенд Kikkoman бяха сред спонсорите на Балканската кулинарна купакулинарен форум, който събра готвачи от 17 страни. В престижното кулинарно състезание в Св. Влас участваха над 130 участници от България, Италия, Испания, Англия, Израел, Македония, Румъния, Словакия, Словения, Сърбия, Турция, Хърватия, Южна Корея и др. Елитните готвачи демонстрираха модерни техники за готвене в шест професионално оборудвани кухненски бокса.

 

balkanska-kulinarna-kupa2
Идеята на събитието бе да се повиши качеството на обслужване в хотели и ресторанти, да се обмени опит и да се популяризира България като туристическа дестинация.

Организатори на събитието бяха сдружение „Българска асоциация по карвинг” и “Автентични български вкусове ООД”.

balkanska-kulinarna-kupa3

В рамките на форума се състоя и първото по рода си състезание по суши, в което участваха суши майстори от България и Корея. Представителите на България безапелационно спечелиха всички медали и изненадаха особено приятно журито – специалния гост от Япония, представител на Kikkoman за Европа – Junichi Sawano. Победителят в състезанието получи и голямата награда – специален японски нож с логото на Kikkoman.

sushi-kikkoman-kulinarna-kupa

 

balkanska-kulinarna-kupa5

 

balkanska-kulinarna-kupa6

 

sushi-kikkoman-balnakska-kupa

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.