Готвите ли с оризов оцет

Японската кухня като всяка чуждестранна кухня има своите особености като типични храни и подправки. Много съм ви разказвала за японския натурален соев сос Кикоман, за Тамари безглутеновия сос, различните маринати, дресинги, уок тигани. Дано не пропускам нещо. А днес ще ви споделя малко подробности за оризовия оцет.

Какво е характерно за него? На етикета на Кикоман оризовия оцет ще почетете: вода, оризов оцет (31%), захар, сол, киселинно съдържание 3%.

Оризовият оцет има по-слаба киселинност и по-лек вкус от винения или ябълковия, които са най-разпространени в България.  Кикоман е доказана марка на пазара и затова препоръчва при употреба, ако се прави суши с този вид оцет да не се добавя нито захар, нито на сол в ориза.

Освен за суши оризовият оцет се използва и в много други рецепти.  В българската кухня също намира приложение – например при салати.

И накрая – след отваряне, трябва да го съхраняваме в хладилник.

Е, това беше днешната ми публикация, малко като готварска лекция. Очаквайте следващата ми японска рецепта в понеделник! Хубав, весел и отпочиващ уикенд на всички!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.