Японски чаши за чай танцуват валс

Японските дизайнери от D-Bros измислили необикновен сервиз за чай, който нарекли “Валс“. Тайната му е в огледалната повърхност на чашките, която отразява рисунките върху чинийката под нея. Истинска иновация в иначе шаблонните домакински неща и пример, че всичко може да се подобри, не не всичко в света е вече измислено и открито.

Често се възхищаваме на японците за новаторството им в различни области на живота. Ето още един пример да им ръкопляскаме!

И сега  се сещам, че това не е само иновация, а истински сюжет за любовен разказ или приказка. Чашата не може без чинийката. Само когато са заедно, те са едно цяло, взаимно се допълват, те са жизнено важни един за друг, животът им поотделно няма смисъл. Не искам да мисля, че може да има нещастен край, ако единият от комплекта се счупи. Но, вярвам, че писателят ще намери начин да продължи тази история. Писатели, подарявам ви идеята и свободата да я разкажете, както пожелаете.

Е, каня ви виртуално на чай с валс!

Да припомня и какво е иновация: това е някакво нововъведение, подобрение, изобретение, което подобрява продукт, процес или услуга като може да се приложи реално и да донесе полза на този, който я е измислил/приложил.

За любопитните още:
Японски цветя владеят телепатия

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.