Туристи в Япония – впечатленията на Неда и Изабела

Neda1Японската култура е загадъчна и далечна за повечето българи. Със своята мистериозност тя привлича множество туристи, желаещи да се докоснат до нравите и обичаите на Изтока. Винаги е интересно да узнаем с какви впечатления от Япония са останали хората, успели да посетят страната. Две млади жени – Неда и Изабела споделят емоциите от посещението си в Страната на изгряващото слънце.

Най-силно осезаем е сякаш манталитетът на японците и разликата му с българските нрави. “Най-силното ми впечатление бе това , че всички хора,  макар и не толкова емоционални, винаги биха помогнали на всеки.”, споделя Изабела Тодорова, която посети Япония през месец март тази година. “Прави ми впечатление колко са учтиви и мили.”, допълва Неда Лаптева след миналогодишното й пътуване до Токио.

И двете момичета подчертаха впечатленията си от подредеността и хармонията, която се усеща в ежедневието на японците. Гражданите имат навика да следят всичко да е организирано и балансирано. “Усеща се хармонията във всичко и балансът, който е навсякъде”, разказва Изабела. Неда също затвърждава това мнение. “Където и да отидеш, има хора. Всичко е като по часовник.”, споделя впечатленията си тя.

Кухнята, разбира се, няма как да не загатне за традициите и културата на Япония. За доста от нас тя все още е доста странна и едва ли би се харесала на всеки. Някои от деликатесите съдържат съставки, които дори не можем да си представим да комбинираме. “Сладките също са странни – шоколад от боб и картофи. Ако се абстрахираш от идеята, че е боб, става и вкусно.”, смята Неда. “Готви се само и единствено с истински продукти и това се усеща”, коментира Изабела, чието любимо ястие е японското суши.Izabela_Japan

И тъй като винаги има какво да се научи от всяка една култура, попитахме момичетата какво от японския манталитет биха искали да усвои българинът. “Бих искала да се усмихват. Много по-приятно е, отколкото да те обиждат.”, счита Неда. “Бих искала в България също да е толкова подредено и чисто по улиците, в градския транспорт и навсякъде около нас.”, отговаря Изабела.

Ако имате възможност да се докоснете до Япония от първо лице, не се колебайте. Веднъж посетили страната, частица от нея ще остане във вас.

Снимка 1 – Неда
Снимка 2 – Изабела

 

 

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.