В японските басейни не пускат с татуировки

Япония се слави с топлите си минерални извори и специални басейни. Почти задължително в програмата на туристите е посещението в японските обществени бани “сенто” и типичните гостоприемници Рьокан. Стана ясно, че напоследък управителите на хотели с минерални бани и басейни са наложили забрана те да се ползват от хора, които имат татуировки. Забраната важи не само за чужденци, но и за японци.

В-н The Telegraph съобщава, че повече от половината или 56 % от японските хотели забраняват хората с тату не само да се къпят в басейните и да се появяват на публичните места за къпане. Причината за това е, че в Япония традиционно татуировката се свързва с мафията Якудза, което притеснява околните хора. В много префектури, например, граждани с татуировки не могат да заемат държавни постове.

Все пак в 31 % от хотелите в страната на изгряващото слънце татуираните могат да посещават баните и басейните, а още 13% от хотелите разрешават на такива гости да се къпят в обществените басейни, но само ако закрият татуировките си.

Затова туристическите фирми съветват клиентите си да уточнят този въпрос, когато резервират хотел в Япония и ако възнамеряват да ползват басейн.

Въпреки въпросът с татуировките, Япония си остава все така гостоприемна към своите туристи и продължава да ги привлича с вековната си история, екзотичната си култура, модерната архитектура и прекрасните кулинарни специалитети.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.