В Япония откриха кафене за самотни сърца

Нетърпелива да съм да споделя с вас днешната ми новина, но преди това искам да ви припомня за промоцията на Kikkoman  – Един продукт Kikkoman = чанта подарък Е, сега вече може да започна с една история за самотни сърца, обаче не се натъжавайте, защото разказът е любопитен и весел.

Япония е известна в света не само със суши, автомобилите и качествената черна и бяла техника, но и със странните прищевки. Има ресторант, в който плащаш такса за недоядено ястие, заведение за посетители с котки, нощен бар със зайчета, бухалско кафене, където клиентите могат да общуват с бухали, кукумявки и сови. Неотдавна отвори врати третото муминтрол кафене за самотни сърца.

Както знаем, самотата е актуален проблем в съвременното общество. За хората без постоянен партньор в живота ходенето на ресторант, кино или театър се превръща в истински кошмар, защото привличат към себе си множество съчувствени погледи. Точно за такива хора е Moomin House Cafe

Щом влезете, ще ви посрещне сервитьор, който любезно ще ви попита дали искате някого за компания. Ако кажете „да” веднага на стола срещу вас ще седне кукла в човешки ръст: Снусмумрик, Снорк, госпожица Снорк, Сниф, Филифьонката и др. (Припомням ви, че  Муминтролите са главните герои в поредица от книги и комикси на финландската писателка Туве Янсон.) Интериорът и ястията са оформени в стила на книгата и анимационния филм. Любовта към героите на Туве Янсон започва преди 20 години след излъчването по Fuji TV анимационния филм за муминтролите.

Кафенетата за самотни сърца стават все по-популярни както сред японците, така и сред туристите. Освен 3-те тематични кафенета в Япония има и такъв парк. Заведения с муминтроли има също във Финландия и в Москва.

Все още няма официална информация дали клиентите на тези заведения се утешават и/или успяват да завържат нови приятелства. Щом науча нещо по въпроса, веднага ще ви осведомя :).

Ние японците обичаме традициите си, но също така сме креативни и новатори в много отношения. А аз като посредник, между Япония и България, винаги се стремя да ви разказвам интересни неща. Припомням, че наскоро писах в блога за новооткрития парк, посветен на Хари Потър и за вторият паметник на Хачико.

Сега свършвам с писането, за да проучвам още японски новини за вас, моите читатели.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.